(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Ořechový sníh
Potřebné ingredience
bílek 4 ks
strouhané ořechy 100 g
cukr (krupice) 160 g
kůra z 1 pomeranče
Postup přípravy
bílků ušleháme dostatečně pevný sníh. Pevný sníh poznáme, když nádobu ve které sníh ušlehán, obrátíme dnem nahoru a sníh v nádobě zůstane. Pozor však, ať sníh nepřešleháte.
Do ušlehaných bílků přidáme strouhanou pomerančovou kůru a ořechy a opatrně zamícháme.
Podle fantazie tvarujeme - pusinky, hrudky. Také můžeme stříkat na různé vykrajované tvary z křehkého těsta nebo z lineckého. Skládáme na plech na pečící papír.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě - 150 - 160 stupňů, dokud nám sníh nezačně růžovět.
Do krabic je skládáme, až když sníh pořádně zaschne.
Těsto - ořechový sníh - tvoříme pusinky nebo tvary podle vlastní fantazie. Ořechy můžete použít podle toho, kterým dáváte přednost. Vlašské, lískové nebo třeba mandle.
Do ušlehaných bílků přidáme strouhanou pomerančovou kůru a ořechy a opatrně zamícháme.
Podle fantazie tvarujeme - pusinky, hrudky. Také můžeme stříkat na různé vykrajované tvary z křehkého těsta nebo z lineckého. Skládáme na plech na pečící papír.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě - 150 - 160 stupňů, dokud nám sníh nezačně růžovět.
Do krabic je skládáme, až když sníh pořádně zaschne.
Těsto - ořechový sníh - tvoříme pusinky nebo tvary podle vlastní fantazie. Ořechy můžete použít podle toho, kterým dáváte přednost. Vlašské, lískové nebo třeba mandle.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé